Hvem er vi?

Vores værdier

Vi spejdere vil gerne gøre vores til, at verden bliver et bedre sted for os alle sammen. Og vi er overbeviste om, at den hurtigste vej til det er gennem udvikling af vores allesammens fremtid: Børnene og de unge. Ved at stille positive forventninger til børn og unge og ved at give dem ansvar, tror vi på, at de kan vokse i mere end centimeter og blive beredte til livet. Men spejderlivet skal først og fremmest være sjovt – og rigtig sjovt bliver det, når det består af:

Store oplevelser
Spejder handler om at få oplevelser, som ligger lidt ud over det normale. For det er når ”det trygge” bliver udfordret, at man for alvor udvikler sig.

Learning by doing
Vi reflekterer og taler sammen – men først og fremmest gør vi sammen. Som spejder er der kort fra tanke til handling. Vi tror på, at man lærer bedst ved selv at have hænderne nede i dejen, selv at stå for at planlægge aktiviteter og selv at stå med ansvaret. Og pyt med, at noget ikke går som planlagt undervejs – det giver bare mulighed for at blive endnu klogere, fordi man lærer af sine fejl.

Patruljeliv
Patrulje er spejdernes ord for fællesskab. Det er små grupper, hvor spejderne arbejder sammen ud fra tanken om, at børn og unge er de bedste forbilleder for andre børn og unge. Her udfordrer de hinanden og lærer at være og lede i fællesskab.

Friluftsliv
Spejderliv er lig med friluftsliv. Udelivet byder på masser af udfordringer året rundt. Og så er der ingen vægge, der står i vejen, når fantasien får frit løb. Med andre ord er friluftslivet de bedste rammer for, at børn og unge kan rykke sig selv og hinanden.

Hvem er vi

Spejderklub genoplivet

For 10 år siden stiftede nogle unge mænd en spejderklub ved navn Ramallah Spejderne. De har haft masser af succes gennem årene, men desværre var der for få frivillige hænder, som gjorde, at Ramallah Spejderne begyndte at dale i medlemstal og aktiviteter.
I sommeren 2018 var der nogle unge fra området som var blevet inspireret af spejderlivet i Danmark og besluttede sig for at være en del af Ramallah Spejderne. De stillede op til bestyrelsen og blev valgt til en generalforsamling. Derfra startede dette eventyr.

Næste Hyttetur

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Bestyrelsen i Oliven Spejderne

Formand

Mohammed Soueidan

Er uddannet pædagog og webprogrammør og har altid været en del af det frivillige miljø i Aarhus.

NæstFormand

Kareem Kaddoura

Ungebyråds borgmester i Aarhus. Arbejder i Føtex som kasseassistent og går i 9. klasse.

Kasserer

Abdallah Ajjawi

Læser til computeringeniør. 

Sektretær

Ali Kais

Læser til computeringeniør på Aarhus Universitet. Arbejder hos Kais Maler.

Bestyrelsesmedlem

Essa Taha

Driver selvstændig virksomhed ved navn  VikarMesteren.dk

1. Suppleant

Jihad Mohammed

Går på gymnasium og arbejder i Føtex.

2. Suppleant

Ali Wassim

Går i 10. klasse på Rundhøjskolen.